© Rotterdamse Artiesten Club 2019
Beschermheer André van Duin
Actueel nieuws In memoriam Nico Ermers Op 1 februari 2020 is ons lid Nico Ermers overleden. Bij de crematieplechtigheid op 7 februari was een groot aantal Raccers aanwezig om hem de laatste eer te bewijzen. Namens het bestuur, de leden en donateurs is daar het woord gevoerd door Aat de Jong, die Wil, de familie, vrienden belangstellenden condoleerde en sterkte heeft gewenst in de hoop dat zijn nagedachtenis troost en acceptatie zal schenken. De tekst (die ik heb moeten inkorten) luidde als volgt. Nico en Wil waren al sinds jaar en dag graag geziene gasten op de RAC, waar Nico talloze keren ons heeft laten genieten van zijn muzikale optredens. Hij was een rasartiest! Hij heeft dat zelf beschreven in een serie artikelen die hij zo’n 10 jaar geleden in ons clubblad de Raccer heeft geschreven. Enkele fragmenten daaruit heb ik overgenomen. Alles te noemen is onmogelijk omdat dat veel te veel is. Het is dus zijn eigen verhaal. Omdat de tekst meerdere pagina’s beslaat zullen we deze op een aparte pagina publiceren evenals het totale verhaal van Nico. (Red) Nico was nooit te beroerd om bij bezoeken aan de club de microfoon te pakken en ons te verassen met een geïmproviseerd optreden. Nico gaat ons nu verlaten. Hij was artiest in hart en ziel. Artiesten oefenen hun vak uit om hun publiek te behagen en als dat lukt is het applaus de mooiste beloning die een artiest kan krijgen. Nico kreeg van de aanwezigen een laatste ovationeel applaus op zijn laatste reis. Moge hij rusten in vrede en wij wensen de nabestaanden en alle betrokkenen veel sterkte.
Nicolaas Johannes Antonius Ermers * Apeldoorn, 4januari 1938 -h Rotterdam, I februari 2020 Zeg me dat het niet zo Is
Samen plezier, samen op reis.
Samen een eenheid, mijn lieve man.
Nu moet ik verder zonder jou,
te weten nooit meer samen te zijn.
Intens dankbaar voor de onvoorwaardelijke liefde Die mij is geschonken en vol ongeloof deel ik u mede Dat onverwacht is overleden mijn lieve man
Nico
In de leeftijd van 82 jaar
Wil Dijksman
De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 7 februari Om 10.00 uur in crematorium ‘Hofwijk’ Aan de Delftweg 230 te Rotterdam.
Het condoleren en samenzijn vindt plaats na afloop van de plechtigheid in de ontvangstkamer van het crematorium
Correspondentieadres: Mevr. W. Dijksman, Groenendaal 151, 3011 SR Rotterdam